Home » L'Hoquei patins

L'Hoquei patins

1.- És un esport col·lectiu. Hem d’aprendre a créixer com a jugadors i persones, en un col·lectiu en que tots hem de ser iguals. No és més important qui marca el gol que qui dóna la passada de gol, ni que el porter que para una falta.
 
2.- És un esport amb contraris. Hem d’ensenyar als nostres jugadors un respecte pels contraris (també pels companys). Considerem el respecte un tret fonamental que sembla s’ha perdut en altres esports i que sabem és difícil, en el moment del joc, sobreposar-se a determinades situacions i fer-lo prevaldre, però, per això mateix, el millor moment per interioritzar aquest “savoir affaire” és quan més petits millor. És clau en l’àmbit de formació i és i serà clau en els nostres equips. El respecte per l’adversari, dins i fora de la pista serà una de les nostres característiques. Vetllarem des del Club perquè és compleixi de forma clara i decidida. Aquí es demana també l’important col·laboració dels pares, tant en els entrenaments, com sobretot en la competició. Hi ha una dita que m’agradaria esmentar i que recull aquesta idea, parla del “virus del comportamiento” i diu:
 
 
“Hay muy poca diferencia entre las personas, pero esa diferencia es una gran diferencia.
La pequeña diferencia es la actitud.
La gran diferencia es si es positiva o negativa.”  
W.Clement Stone
 
 
3.- És un esport dinàmic. És un esport que, precisament per anar sobre rodes, és molt ràpid, i requereix d’unes transicions de defensa a atac, i de posició estàtica a sortida ràpida amb velocitat. Aquest tipus de transició ràpida, amb poc espai i els mateixos jugadors que intervenen suposa un canvi ràpid de model de concentració-atenció, que ajuda molt als nens/es en l’aspecte fonamental de les seves edats, que són els estudis. Prioritzem els estudis per sobre l’esport, però considerem que l’un sense l’altre queda esbiaixat. Un nen o nena que ha de compatibilitzar estudis i esport és més organitzat en les seves tasques, té molta més capacitat de concentració, moltes més habilitats socials i és molt més tolerant.
 
4.- És un esport minoritari comparant-lo amb la repercussió social que representen d’altres esports. Això no ens ha de preocupar doncs aquest fet uneix tots els jugadors, siguin de la procedència que siguin, per fer una autèntica pinya. Se sentiran privilegiats quan tinguin 10 o 12 anys i sàpiguen que ells tenen un nivell de patinatge al que els seus amics mai podran arribar.
 
5.- Alt nivell d’arrelament a la nostra cultura. Tenim en aquest esport una mitjana per sobre de la corresponent a d’altres esports. Aquesta realitat, arrelada per tradició, facilita el treball en equip dels jugadors, i el seu desenvolupament psicològic com a persones.
 
6.- Antecedents exitosos. Aquest esport tant arrelat a Catalunya ha proporcionat molts triomfs a nivell de Clubs i a nivell de selecció nacional, i tot i que darrerament la gran expansió de l’hoquei ha estat en comarques, tenim un gran recolzament en estaments oficials perquè torni, l’hoquei a Barcelona, als nivells d’abans.
 
7.- Esport amb contacte físic. Tot i la rapidesa del joc i la utilització de l’estic com a forma de control de la pilota que donen lloc a successius contactes entre els jugadors, és un dels esports amb menys conseqüències en quant a lesions físiques. També el Reglament, que regula la pràctica d’aquest esport, ha anat modificant-se fins a deixar com a residual la legalitat dels contactes físics entre jugadors contraris pel que no hem de considerar l’hoquei patins com un esport dur, malgrat que ho sembli per l’espectacularitat del joc.

 - CPI  LA SAGRERA

PROVEÏDOR OFICIAL

PROVEÏDOR OFICIAL - CPI  LA SAGRERA

PATROCINADORS

PATROCINADORS - CPI  LA SAGRERA

CPI  LA SAGRERA